Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2023. Október 10. 11:55, kedd | Bulvár
Forrás: MTVA

Visszatér a képernyőre egy legendás műsor!

Visszatér a képernyőre egy legendás műsor!

Újra jelentkezik a ’70-es évek legnépszerűbb tudományos-ismeretterjesztő műsora. A Delta új részei október 21-től láthatók a Dunán.

Fejős Ádám műsorvezető neves tudósokkal, művészekkel, ismert emberekkel keresi a válaszokat a minket körülvevő világ kérdéseire. Az adások egyedi látványvilágát a virtuális stúdió biztosítja.

Csaknem 60 évvel az első adás után megújulva tér vissza a közmédia egyik legrégebbi tudományos-ismeretterjesztő műsora a Dunára. A Delta első részét 1964. január 31-én láthatták a nézők, főcímének ikonikus zenéje és képsorai több generáció emlékezetébe vésődtek be.

A szombati adások egy-egy kulcsfogalomra épülnek mint például a „család”, az „ízek”, a „ritmusok” vagy az „erő”. Fejős Ádám, a közmédia meteorológusa, természettudós, zenész ismert művészekkel, szakértő vendégekkel a fizikai és érzelmi létünket meghatározó, a mindennapjainkat befolyásoló hétköznapi kérdésekre keresi a választ szórakoztató jelenetekkel színesítve. A házigazda gyermekkorában nagy rajongója volt a Deltának.

Ki ne emlékezne a műsor legendás főcímére:

„Felemelő érzés részese lenni a kultikus műsor újjászületésének. Az egyediségét nemcsak a körülöttünk lévő világ bemutatásának módja és a témakínálat adja, hanem az egyedülálló látványvilág és vizuális trükkök, a fiataloknak mindezek további vonzerőt jelenthetnek. Őszintén remélem, hogy a megújult Delta az egész családot képes leültetni a televízió elé, mert korosztálytól függetlenül tartalmas szórakozást ígér”

– mondta a műsorvezető. Fejős Ádám hozzátette, nagyon élvezte, hogy a témák illusztrálásában is szerepet kapott, és mások mellett James Bond és Toldi Miklós bőrébe bújhatott, de olyan is előfordult, hogy egy T-Rex elől menekült az egyik epizódban.

A közmédia meteorológusa a többi között választ ad arra a kérdésre is, hogy valójában tudomány vagy jóslás-e az időjárás előrejelzése, valamint megvillantja zenész énjét, amikor dobbal szólaltatja meg az elefánt és az egér szívdobogását.

Címkék: Delta, műsor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:32, péntek | Bulvár

Gördeszkázott a magyar autópályán - Videó

Állásinterjúról hazafelé gördeszkával az M3-on.

2024. Október 01. 06:00, kedd | Bulvár

További zöldfelületek újultak meg a Városligetben

Idén a KRESZ Park és a BalloonFly környezetének területe újult meg, jövőre pedig a Magyar Zene Háza mögötti zöldfelületi fejlesztések kezdődnek el, valamint elindul az új Nemzeti Galéria építése is a Liget BP Projekt keretében

2024. Szeptember 28. 09:10, szombat | Bulvár

Ismét Vincent van Gogh festményeit rongálták meg Londonban környezetvédelmi aktivisták

Ismét Vincent van Gogh festményeit rongálták meg pénteken Londonban környezetvédelmi aktivisták, alig néhány órával azután, hogy két társukat ugyanilyen bűncselekményért többévi börtönbüntetésre ítélték.

2024. Szeptember 27. 07:39, péntek | Bulvár

A legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére lopás miatt

Polt Péter legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére lopás miatt - tudatta a Legfőbb Ügyészség az MTI-vel csütörtökön.