Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Április 20. 07:38, péntek | Belföld
Forrás: mti

Veszélytelen a gyártó szerint a visszahívott tej

Veszélytelen a gyártó szerint a visszahívott tej

A Tesco áruházlánc által visszahívott Riska tej egészségügyi szempontból veszélytelen - közölte az Alföldi Tej Kft. csütörtökön az MTI-vel.

A Tesco áruházlánc biztonsági okokra hivatkozva visszahívta az 1,5 százalékos Riska I love UHT tejet. A honlapján április 16-án közzétett felhívásban arra kérte a vásárlókat, vigyék vissza az Alföldi Tej Kft. termékét.

Az Alföldi Tej Kft. a felhívásra reagálva közölte: a visszahívást a tejben talált kisméretű üledékdarabkák miatt rendelték el.

Az ultramagas hőmérsékleten történő hőkezelés hatására a tejrészecskék megéghettek és összetapadhattak, így kisebb méretű szemcsék keletkeztek, de a termék egészségügyi szempontból veszélytelen - tudatta a cég.

"Az Alföldi Tej Kft. ezúton kér elnézést minden érintett vásárlótól, és ígéretet tesz arra, hogy minden megelőző intézkedést megtesz annak érdekében, hogy a továbbiakban az eddig megszokott kiváló minőségű UHT tej kerüljön a boltok polcaira" - írta közleményében a kft.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket