Városlista
2024. szeptember 8, vasárnap - Mária

Hírek

2011. Október 20. 07:17, csütörtök | Belföld
Forrás: OrintPress

Rogán: nem lesz ingatlanadó

Rogán: nem lesz ingatlanadó

Szándékos félrevezetésnek nevezte az ingatlanadóval kapcsolatos felvetéseket a fideszes Rogán Antal. A parlament gazdasági bizottságának elnöke szerint az önkormányzatok adókivetési gyakorlata ezen a téren nem változik.

Az adótörvények módosításának részeként a helyi önkormányzatok lehetőséget kapnak arra, hogy az eddigi korlátoktól eltérően alakíthassák az adózási gyakorlatukat. A kormánypárti politikus szerint viszont ez az ingatlanok tekintetében a jelenlegi adóformákat jelenti. Rogán Antal úgy vélte, hogy eddig is ki lehetett vetni építményadót négyzetméter és érték alapon, és ez ezután is így lesz. A Gazdasági Bizottság elnöke viszont úgy vélte, hogy az ingatlan forgalmi értékére vonatkozó 3 százalékos felső korlát nem biztos. Ebben az esetben Rogán Antal felülvizsgálatot kért, mondván, hogy több önkormányzat számára hátrányos lehet.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 07. 07:56, szombat | Belföld

Orbán Viktor: az EU békeprojekt, és most háború van Európában

2024. Szeptember 07. 07:55, szombat | Belföld

Tűz a Miskolctapolcai Barlangfürdőnél - Sikerült megfékezni a lángokat

Sikerült megfékezni a lángokat a Miskolctapolcai Barlangfürdő tetőszerkezetén, amely pénteken este gyulladt ki -

2024. Szeptember 07. 07:53, szombat | Belföld

Földrengés volt Mór közelében

Mór városától 5 kilométerre délnyugatra 2,3-as magnitúdójú földrengés volt pénteken este 18 óra 9 perckor - tájékoztatta a HUN-REN Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma az MTI-t.

2024. Szeptember 07. 07:50, szombat | Belföld

Varga Mihály szerint jók magyar gazdaság kilátásai

A magyar gazdaság kilátásai jók, a jelenlegi moderált gazdasági növekedés felgyorsul - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a 62. Közgazdász-vándorgyűlés záró plenáris ülésén pénteken Nyíregyházán.