Városlista
2024. szeptember 30, hétfő - Jeromos

Hírek

2020. Október 04. 06:00, vasárnap | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Pokolgépnek látszó tárgyat találtak egy vonaton Kölnben

Pokolgépnek látszó tárgyat találtak egy vonaton Kölnben

Pokolgépnek látszó tárgyat találtak egy vonaton a németországi Kölnben - jelentették szombaton német hírportálok.

A gyanús tárgyra egy takarító bukkant rá egy helyközi vonaton péntek éjjel a Köln-Deutzerfeld rendező pályaudvaron. A szerelvény nem közlekedett, utasok nem voltak rajta. A rendőrség a helyszínt lezárta és átvizsgálta.

Tűzszerészek szögeket, csavarokat és petárdákban használt robbanószert találtak a gyanús tárgyban. A szerkezetet nem pokolgépként tarják számon, mert még nem állapították meg, hogy működőképes volt-e.

Az ügy háttere ismeretlen, így nem lehet kizárni a terrortámadás kísérlete és a zsarolási kísérlet esetét sem. Egyelőre azt sem tudni, hogy a szerkezet mikor került a szerelvényre. A rendőrség szemtanúkat keres, akik esetleg felfigyeltek valami szokatlanra a Gummersbach-Köln vonalon közlekedő járaton.

Címkék: köln, pokolgép

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 29. 08:20, vasárnap | Külföld

Izraeli hadsereg: légicsapásban meghalt a Hezbollah vezetője

Az izraeli hadsereg (IDF) azt közölte szombaton, hogy egyik előző napi célzott bejrúti légicsapásában életét vesztette az Iránból támogatott libanoni síita mozgalom, a Hezbollah vezetője, Haszan Naszrallah sejk.

2024. Szeptember 28. 08:57, szombat | Külföld

Számos halálos áldozatot követelt, áradásokat okozott, nagy területen áramkimaradással Helene-hurrikán

Az Egyesült Államok dél-keleti részén meghaladta a negyvenet a Helene-hurrikán halálos áldozatainak száma, a vihar áradásokat, komoly károkat, és nagy területen áramkimaradást okozva halad keresztül több államon pénteken.

2024. Szeptember 27. 07:44, péntek | Külföld

Az amerikai elnök az Ukrajnának szánt biztonsági támogatás növelésére adott utasítást

Joe Biden amerikai elnök az Ukrajnának szánt biztonsági támogatás növelésére adott utasítást - közölte a Fehér Ház helyi idő szerint szerdán.

2024. Szeptember 27. 07:38, péntek | Külföld

Az idei hurrikánszezon legerősebb vihara közelít Florida partjaihoz életveszélyes áradásokkal

Négyes fokozatú hurrikánná erősödve közelítette meg Florida északnyugati tengerpartját a Helene vihar csütörtökön, a helyi hatóságok súlyos károk lehetőségére, és életveszélyes helyzetre figyelmeztették a lakosságot.