Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2021. Szeptember 07. 08:00, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Ötszázmillió forint pályázati forrás fordítható háziállatok ivartalanítására

Ötszázmillió forint pályázati forrás fordítható háziállatok ivartalanítására

Országosan félmilliárd forintra pályázhattak az önkormányzatok, az összeg háziállatok ivartalanítására fordítható

- közölte a Nemzeti állatvédelmi program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos hétfői, szentgáli sajtótájékoztatóján.

Ovádi Péter hangsúlyozta, hogy a Magyar falu program keretében meghirdetett pályázat "mérföldkőnek számít" a felelős állattartás tekintetében.

Közölte, hogy 479 nyertes pályázatot bíráltak el, minden megyéből érkeztek sikeres pályázatok, amelyek maximum 1,5 millió forintot jelentenek önkormányzatonként.

A felhívást áprilisban tették közzé, melynek nyomán megkezdték az igényfelmérést a településeken, a program a tervek szerint legkésőbb egy év alatt lezajlik.

A pénz felhasználható macskák és kutyák ivartalanítására, chip-behelyezésére valamint védőoltás beadatására. A rendelkezésre álló összeg 14 ezer állat ivartalanítását fedezi - mondta Ovádi Péter.

Hozzátette: a pályázat fontos célja az is, hogy együttműködésre sarkallja az önkormányzatokat, az orvosokat valamint a civil szervezeteket a jó cél érdekében.

A kezdeményezésnek a jövőben várható folytatása - fűzte hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket