Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2011. Szeptember 28. 07:13, szerda | Külföld
Forrás: MTI

Nem várt megrázkódtatásokról beszélt Kadhafi

Nem várt megrázkódtatásokról beszélt Kadhafi

Moammer Kadhafi bukott líbiai vezető jelezte, hogy Líbiában van, és ott is akar mártírhalált halni - jelentette kedden honlapján a hozzá hű al-Líbíja televízió.

„Hősök álltak ellen, mártírként estek el, és mi magunk is a vértanúságra számítunk” - üzente a Tripolitól 170 kilométerre délkeletre lévő Bani-Valídból, egyik utolsó mentsvárából egy helyi rádión keresztül Kadhafi.

A bukott vezető az egyik legnagyobb líbiai törzshöz, a varfalákhoz intézte szavait. Ennek a törzsnek a fegyveresei hetek óta harcolnak az új hatalom fegyveres erői ellen.

„Szent háborútokkal ősapáitok hőstetteinek a példáját követitek. Tudnotok kell, hogy én is a harcmezőn vagyok, mint ti” - mondta az ezredes, aki szerint „hazudnak azok, akik hol azt mondják, hogy Kadhafi Venezuelában van, hol pedig azt, hogy Nigerben. Népem között vagyok, és az elkövetkező napok nem várt megrázkódtatást tartogatnak ennek az ügynökklikknek” - hangoztatta. (da)

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.

2024. Szeptember 17. 07:46, kedd | Külföld

Másfél millióra emelte az orosz katonai állomány létszámát Vlagyimir Putyin

Száznyolcvanezer fővel másfél millióra növeli az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kiadott rendelete.

2024. Szeptember 17. 07:37, kedd | Külföld

Újabb merényletet terveztek Donald Trump ellen

Donald Trump köszönetet mondott hétfőn az amerikai Titkosszolgálatnak és a hatóságoknak azért, hogy megakadályozták az ellene készülő merényletet, miközben Joe Biden elnök elítélte a megkísérelt politikai gyilkosságot.