Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2015. Június 22. 07:16, hétfő | Belföld
Forrás: MTI-fotó:lvp

Mától két hétig zárva lesz a Nyugati pályaudvar

Mától két hétig zárva lesz a Nyugati pályaudvar

Mától július 5-én éjfélig zárva lesz a fővárosi Nyugati pályaudvar karbantartási és felújítási munkák miatt, erre a két hétre ideiglenes menetrendet vezet be a MÁV, és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) is.

A vasúttársaság a vonatokat Rákospalota-Újpest, Rákosrendező, Zugló, Kelenföld, illetve Kőbánya-Kispest vasútállomásra irányítja át.

A pályaudvar ideiglenes lezárása miatt mától módosul a 30-as, a 30A, a 32-es, a 225-ös és a 230-as autóbusz közlekedése, 14A jelzéssel pedig autóbusz jár Újpest-Központ és Rákospalota-Újpest vasútállomás között.

A lezárás ideje alatt a BKK egyes járatain elfogadják a vasúti jegyeket és bérleteket, de csak azokat, amelyeket a Nyugati pályaudvarra mint kiindulási vagy célállomásra állítottak ki. Ezek a Rákospalota-Újpest, valamint a Kőbánya-Kispest és a Nyugati pályaudvar között közlekedő BKK-járatokra érvényesek.

Részletes információk a www.bkkinfo.hu és a www.mavcsoport.hu oldalon találhatók.

A MÁV korábbi tájékoztatása szerint július 5-éig halaszthatatlan karbantartási és felújítási munkákat végeznek a vágányokon, a váltókon, a forgalmat irányító biztosítóberendezésen, a felsővezeték-hálózaton, az utasperonokon és az állomásépületen. A több mint száz szakember közreműködésével folytatandó munkálatok az üzembiztonságot szolgáló felújításra koncentrálnak, a csaknem 290 millió forintos beruházás jelentősen javítja majd a pályaudvar színvonalát és a vonatok menetrendszerű közlekedését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket