Városlista
2024. szeptember 29, vasárnap - Mihály

Hírek

2017. Szeptember 26. 10:42, kedd | Bulvár
Forrás: mti

Majd egy kiló aranyat próbált a végbelében csempészni

Majd egy kiló aranyat próbált a végbelében csempészni

Csaknem egy kiló aranyat próbált meg kicsempészni a végbelében elrejtve egy Indiába tartó légi utas Srí Lankáról.

A csempész furcsa járása miatt tűnt fel a colombói repülőtér vámosainak. Mint elmondták, a férfi alig bírt járni, és úgy tűnt, hogy fájdalmai vannak.

A gyanús légi utast alapos testi motozásnak vetették alá, és meg is találták a végbelében a hat műanyagfóliába bugyolált nyakláncot és hét kis aranyrudat 904 gramm összsúlyban, 4,5 millió Srí Lanka-i rúpia (7,7 millió forint) összértékben.

A 45 éves Srí Lanka-i férfi vélhetően futárként dolgozott egy csempészhálózatnak - közölte a Srí Lanka-i vámhivatal szóvivője. A csempészési kísérletért 100 ezer rúpia (170 ezer forint) bírságot szabta ki rá, a csempészárut elkobozták tőle.

Az aranycsempészetet általában pénzmosásra vagy drogkereskedelemből származó bevételek külföldre juttatásához használják a dél-ázsiai szigetországban.

Címkék: arany, csempész, srí lanka

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 28. 09:10, szombat | Bulvár

Ismét Vincent van Gogh festményeit rongálták meg Londonban környezetvédelmi aktivisták

Ismét Vincent van Gogh festményeit rongálták meg pénteken Londonban környezetvédelmi aktivisták, alig néhány órával azután, hogy két társukat ugyanilyen bűncselekményért többévi börtönbüntetésre ítélték.

2024. Szeptember 27. 07:39, péntek | Bulvár

A legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére lopás miatt

Polt Péter legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére lopás miatt - tudatta a Legfőbb Ügyészség az MTI-vel csütörtökön.

2024. Szeptember 24. 08:00, kedd | Bulvár

Hankó Balázs a magyar modellt ajánlja az európai versenyképességi fordulat megvalósításához

Európai versenyképességi fordulatra van szükség, a magyar modell sikeres, és jó választ adhat erre - mondta Hankó Balázs kultúráért és innovációért felelős miniszter a Hungary Innovation Week nyitóeseményén hétfőn Budapesten.

2024. Szeptember 23. 07:52, hétfő | Bulvár

Az áradás elől menekülő vadak miatt kell lezárni a magyar főutat

Vasárnap korábban, már 17 órától lezárják az 55-ös főutat Pörböly és Baja között a dunai árhullám elől menekülő vadak miatt - közölte honlapján a rendőrség.