Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Április 27. 07:25, péntek | Belföld
Forrás: mti

Kezdődik a 19. Gyulai Pálinkafesztivál

Kezdődik a 19. Gyulai Pálinkafesztivál

Számos újdonsággal készülnek a szervezők a 19. Gyulai Pálinkafesztiválra, amely péntektől hétfőig tart a békési fürdővárosban.

Szakmai konferenciával veszi kezdetét a 19. Gyulai Pálinkafesztivál, amely a minőségi pálinkafogyasztást, a hungarikum népszerűsítését tűzte ki célul. A tanácskozáson egyebek mellett a fogyasztási szokásokról, az eredetvédelemről, a magánfőzésről és a lepárlás technikai újdonságairól lesz szó.

Szombaton az Almásy-kastélyban a Barack a konyhában elnevezésű gasztronómiai kísérőrendezvényen barackpálinka felhasználásával készült ételeket és desszerteket készítenek neves szakemberek. Ugyanezen a napon osztják ki a Brillante 2018 néven meghirdetett verseny díjait; 850 benevezett tételből választják ki a legjobb versenymintát, a legjobb magánfőzött és bérfőzetett párlatot, a legeredményesebb magán- és bérfőzőt, valamint bérfőzdét. Emellett átadják a Brillante - 2018 legjobb kereskedelmi pálinkája és a legjobb kereskedelmi főzde címeket is, és kiderül, melyik ital lesz Békés Megye Pálinkája egy évig.

Vasárnap hagyományteremtő szándékkal elkészül a Kárpát-medencei nemzeti összetartozás itala. Korábban több mint tíz magyarországi és határon túli kereskedelmi főzdét kerestek meg, hogy küldjenek a barackpálinkájukból, ezekből szakemberek készítik el a sorszámozott palackokba töltött közös italt.

A belépődíjas rendezvényen több mint 20 kiállító százféle termékét lehet megkóstolni. Esténként koncertekre, valamint családi programokra kerül sor. Fellép mások mellett a Magna Cum Laude, a P-Mobil, a Republic, Szabó Balázs Bandája, Oszvald Marika és a Neoton Família Sztárjai.

A részletes programot a www.gyulaipalinkafesztival.hu honlapon lehet megtekinteni.

Címkék: fesztivál, gyula, pálinka

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket