Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2014. Január 15. 10:31, szerda | Belföld
Forrás: InfoVáros

Illathotel várja a vendégeket hamarosan Sikondán

Illathotel várja a vendégeket hamarosan Sikondán

Ökologikus szemléletű szállodafejlesztés európai uniós forrásból

A Dél-Dunántúli Operatív Program, Gyógyító Magyarország – Egészségipari Program Üzleti célú szálláshelyek fejlesztése pályázat keretében megítélt nettó 460 466 714 forintnak köszönhetően hamarosan magasabb színvonalú szolgáltatásokkal várja pihenni vágyó vendégeit Sikondán a gyógyfürdő mellé épült szálloda. A DDOP-2.1.2-12-2012-0033 kódszámú „Sikonda Wellness Hotel ökologikus szemléletű fejlesztése és bővítése” című projekt eredményeképpen a szálloda a fenntartható fejlődésre, a környezetvédelemre, valamint az egyre inkább előtérbe kerülő bio életmódra alapozó komplexummá válik. A beruházás teljes költségvetése nettó 657 809 592 forintot tesz ki.

Több hónapos átalakítás után a tervek szerint február végétől új néven és új koncepció mentén nyitja meg kapuit Sikonda település termálvizes fürdőjéhez tartozó szálloda. Az Ambient Hotel & AromaSpa**** Sikonda névre keresztelt komplexum a korábbinál magasabb színvonalon nyújt majd szállodai és wellness szolgáltatásokat, mindemellett az infrastruktúrában is komoly fejlesztésekre kerül sor. Az elnyert támogatásnak köszönhetően a mintegy tíz évvel ezelőtt a Mecsek völgyében feltörő forrásokra épült hotel nem csak egy újabb csillagot kap, de a fejlesztéseknek köszönhetően a szobaszám is közel a duplájára nő, így tavasztól már 77 szoba, lakosztály és apartman várja a pihenni vágyó vendégeket. A magyarországi turisztikai trendeket figyelembe véve átalakításra kerülnek a közösségi terek és a wellness tér, a jelenlegi konferenciaterem kapacitása bővítésre kerül és szekcionálhatóvá válik. Emellett szabadtéri pihenőhelyek is kialakításra kerülnek.
A gyógyfürdőt a hazai források többségétől eltérően nem olaj, hanem szénbányászati próbafúrások során találták 1928-ban, így ezen a helyen viszonylag hamar, alig néhány év múlva már gyógyszálloda is működött. A felszínre hozott alkalikus, lítiumtartalmú hévízzel többek között gyomor- és bélpanaszokat kúráltak, de már akkor is javasolták anyagcserével kapcsolatos problémák, ízületi bántalmak, bőrbetegségek és nőgyógyászati megbetegedések kezelésére is.
A szálloda a gyógykezelések mellett az egészségmegőrzésre, valamint a testi és lelki kikapcsolódásra is komoly hangsúlyt fektet. Az új koncepció középpontjába Sikonda egyedi mikroklímája kerül majd, hiszen a Komló városához tartozó üdülőfalu kiváló természeti adottságai folytán rendkívül jó levegővel rendelkezik. Ez adta az alapötletet az „illathotel” elgondolásnak, amelynek keretében a szálloda néhány szobája egy-egy illat köré épül majd. Az illatos szobákban a levendula, a kamilla, a menta vagy éppen a mandula éppen úgy felfedezhető lesz a fürdőszobai bekészítésekben, mint a belsőépítészeti motívumokban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket