Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2011. December 06. 07:45, kedd | Belföld
Forrás: mno.hu

Hiába tervezik, nem jönnek világra a babák

Hiába tervezik, nem jönnek világra a babák

Annak ellenére, hogy akár két-három gyermeket is terveznek a magyar fiatalok, rendre egy születik meg a kívánt utódokból.

Mondta Kopp Mária orvos, pszichológus, a Magatartás-tudományi Intézet tudományos igazgatóhelyettese a Magyar Nemzetnek adott interjúban.

Az orvos arra is felhívta a figyelmet, hogy a jó házasság és a gyermekek nemcsak boldogságot szereznek, de komoly szerepet játszanak az egészségmegõrzésben is. A professzor úgy véli, az utolsó percben vagyunk, hogy megfordítsuk a negatív tendenciát.

Kopp Mária emlékeztetett rá, a társadalom az 1990-es évek kezdetén átalakult, párhuzamosan a versenyszféra létrejöttével. Ekkor megcsappant a születésszám, mivel az ebben a szférában dolgozóknak komoly hátrányokat jelentett a gyermekvállalás. Magyarországon 1980-ban volt utoljára pozitív a népesedési helyzet. Azóta folyamatosan csökkenésről beszélhetünk, kivéve az 1998 és 2002 közötti időszakot, amikor csökkent a negatív tendencia, de növekedés akkor sem történt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket