Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2022. Június 11. 12:05, szombat | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Évekbe telhet, amíg helyreáll a gazdaság a katonai konfliktus után

Évekbe telhet, amíg helyreáll a gazdaság a katonai konfliktus után

Bár a magyarországi vállalatok többsége szerint már idén véget érhet az orosz-ukrán konfliktus, a világgazdaság csak több mint két év múlva érheti el a február előtti teljesítményt

- derül ki a K&H nagyvállalatok körében végzett felméréséből. Az MTI-hez pénteken eljuttatott összefoglaló alapján a hazai cégek gazdasági kapcsolatai Oroszországgal és Ukrajnával hasonló időtávon állhatnak helyre a várakozások szerint.

A vállalatok 54 százaléka várja az orosz-ukrán konfliktus lezárását még ebben az évben. A cégek 61 százaléka szerint ugyanakkor legalább két évbe fog telni, mire a világgazdaság eléri az orosz-ukrán konfliktus előtti teljesítményt, és ebből 17 százalék gondolja úgy, hogy még 5 éven belül sem áll minden helyre. Arra, hogy idén vagy jövőre meghaladható a korábbi szint, csak 12 százalék számít.

A vállalatok 43 százaléka gondolja azt, hogy a hazai cégek Oroszországgal és Ukrajnával kiépített gazdasági kapcsolatainak helyreállásához legalább két évre lesz szükség. A kutatás szerint 15 százalék kalkulál azzal, hogy idén vagy jövőre már visszatérnek a konfliktus előtti állapotok, a cégek 14 százaléka viszont azt gondolja, hogy ez sosem fog bekövetkezni.

A kutatás 360 magyarországi, 300 millió forint feletti árbevétellel rendelkező cég megkérdezésével készült március-áprilisban.

Címkék: gazdaság, háború

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket