Városlista
2024. szeptember 28, szombat - Vencel

Hírek

2019. Május 03. 17:00, péntek | Bulvár
Forrás: mti

Anthony Hopkins és Olivia Colman lesznek az Apa főszereplői

Anthony Hopkins és Olivia Colman lesznek az Apa főszereplői

Anthony Hopkins és Olivia Coleman Oscar-díjas színészek lesznek a sztárjai The Father (Apa) című filmnek, amely Florian Zeller francia író Le Pere című Moliere- és Tony-díjas színművéből készül.

A The Hollywood Reporter értesülése szerint a produkciót a hamarosan megnyíló cannes-i filmfesztivál filmvásárán mutatják be a forgalmazóknak.

Zeller 2012-ben született darabja Párizsban debütált a szerző rendezésében, majd elnyerte a legjobb színműnek járó Moliere-díjat.

A londoni West Enden James McDonald rendezte meg 2015-ben, egy évvel később pedig már a Broadwayn láthatta a közönség Doug Hughes rendezésében. Az előadás több Tony- és Laurence Olivier-díjat is kapott. Magyarországon az Orlai Produkció mutatta be Apa címmel.

A filmfeldolgozásban, amelynek forgatókönyvét is Zeller írta, Hopkins egy idős embert alakít, aki minden segítséget visszautasít a lányától, Anne-től (Olivia Coleman). Anne partnerével Párizsba költözik, ám az apának akkor már nagy szüksége lenne rá. A darab a korábban magabiztos, erős, független ember szívszorító küzdelmét ábrázolja a talpon maradásért, miközben bemutatja Anne vívódásait is, aki nem tudja, mit is tehetne az apjáért.

A filmet rendező Zeller megszokott fordítójával, Christopher Hamptonnel együtt dolgozott a forgatókönyvön. A forgatás májusban kezdődik Nagy-Britanniában.

A produkciót a Viewfinder és az Embankment, valamint az Elarof Fund és a Film4 finanszírozza.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 28. 09:10, szombat | Bulvár

Ismét Vincent van Gogh festményeit rongálták meg Londonban környezetvédelmi aktivisták

Ismét Vincent van Gogh festményeit rongálták meg pénteken Londonban környezetvédelmi aktivisták, alig néhány órával azután, hogy két társukat ugyanilyen bűncselekményért többévi börtönbüntetésre ítélték.

2024. Szeptember 27. 07:39, péntek | Bulvár

A legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére lopás miatt

Polt Péter legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére lopás miatt - tudatta a Legfőbb Ügyészség az MTI-vel csütörtökön.

2024. Szeptember 24. 08:00, kedd | Bulvár

Hankó Balázs a magyar modellt ajánlja az európai versenyképességi fordulat megvalósításához

Európai versenyképességi fordulatra van szükség, a magyar modell sikeres, és jó választ adhat erre - mondta Hankó Balázs kultúráért és innovációért felelős miniszter a Hungary Innovation Week nyitóeseményén hétfőn Budapesten.

2024. Szeptember 23. 07:52, hétfő | Bulvár

Az áradás elől menekülő vadak miatt kell lezárni a magyar főutat

Vasárnap korábban, már 17 órától lezárják az 55-ös főutat Pörböly és Baja között a dunai árhullám elől menekülő vadak miatt - közölte honlapján a rendőrség.