Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2019. Október 22. 14:05, kedd | Bulvár
Forrás: mti

A goai filmfesztiválon lesz Deák Kristóf új alkotásának világpremierje

A goai filmfesztiválon lesz Deák Kristóf új alkotásának világpremierje

Az A-kategóriás goai Indiai Nemzetközi Filmfesztiválon lesz az Oscar-díjas Deák Kristóf Foglyok című televíziós nagyjátékfilmjének világpremierje - közölték az alkotók az MTI-vel kedden.

A közlemény szerint a Filmproducerek Nemzetközi Szövetsége (FIAPF) által A-kategóriásként elismert goai filmfesztivál mindössze 15 filmet válogatott be az idei versenyprogramjába. A 2019-es mustra november 20-án kezdődik - írja a közlemény.

Deák Kristóf filmje az ötvenes évek elején, a Rákosi-korszak legsötétebb napjaiban játszódik Budapesten. Egy család életébe két ÁVO-s alakjában betoppan a hatalom, és innentől kezdve nemcsak ők nem hagyhatják el a lakást, de minden érkező rokon és ismerős is fogságba esik - és egyikük sem sejti, hogy miért. Az igaz történetet feldolgozó film abszurd humorral ötvözi a korszak fojtogató, paranoid hangulatát.

A Foglyok India legrégebbi és legnagyobb fesztiválján olyan alkotásokkal együtt versenyez az Arany Páva-díjért, mint az Ezüst Medve-díjas Lótolvajok, amelynek rendezője a Narcos című sorozat Pablo Escobarját alakító brazil Wagner Moura.

Az Indiai Nemzetközi Filmfesztivált 1952 óta az ország különböző pontjain rendezték meg, 2004 óta ad otthont számára a tengerparti Goa. A Foglyokat az alkotók közül a rendező, Deák Kristóf, a film egyik producere, Dreissiger László, Szamosi Zsófia színésznő, valamint Vörös András forgatókönyvíró képviseli majd Indiában.

A Foglyok televíziós bemutatója várhatóan 2019. decemberben lesz a Duna televízió műsorán, moziban pedig csak exkluzív vetítések keretében lehet majd megnézni a filmet. A film a Filmfabriq gyártásában, a Magyar Média Mecenatúra program támogatásával készült, a MasterGood főtámogatói részvételével - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:32, péntek | Bulvár

Gördeszkázott a magyar autópályán - Videó

Állásinterjúról hazafelé gördeszkával az M3-on.

2024. Október 01. 06:00, kedd | Bulvár

További zöldfelületek újultak meg a Városligetben

Idén a KRESZ Park és a BalloonFly környezetének területe újult meg, jövőre pedig a Magyar Zene Háza mögötti zöldfelületi fejlesztések kezdődnek el, valamint elindul az új Nemzeti Galéria építése is a Liget BP Projekt keretében

2024. Szeptember 28. 09:10, szombat | Bulvár

Ismét Vincent van Gogh festményeit rongálták meg Londonban környezetvédelmi aktivisták

Ismét Vincent van Gogh festményeit rongálták meg pénteken Londonban környezetvédelmi aktivisták, alig néhány órával azután, hogy két társukat ugyanilyen bűncselekményért többévi börtönbüntetésre ítélték.

2024. Szeptember 27. 07:39, péntek | Bulvár

A legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére lopás miatt

Polt Péter legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére lopás miatt - tudatta a Legfőbb Ügyészség az MTI-vel csütörtökön.